15 februari 2013

Debat: Waar staat Klimaatbos Utrecht?

Het duurzame energie programma van Utrecht, Utrechtse Energie loopt nu 2 jaar. Aanleiding om met een deel van de Utrechtse politiek en de Utrechters te bespreken of ons energie verbruik sociaal rechtvaardig is en of we genoeg doen om de klimaatverandering en CO2 uitstoot op te vangen.
Milieucentrum Utrecht, Stichting Vriendschapsband Utrecht-León en Klimaatbos León organiseren daarom het debat

Waar staat Klimaatbos Utrecht?

Een gratis toegankelijk debat in het kader van de BIS debatserie
“Lokale Mensenrechten en Sociale Rechtvaardigheid”
Woensdag 27 februari 2013 van 20.00 tot 22.00 uur – zaal open 19.30 uur
Torenzaal - Utrechts Centrum voor de Kunsten – Domplein 4

Een informatief debat over de stand van zaken en de ambities van de stad Utrecht ten opzicht van de CO2 doelstellingen. We doen dit aan de hand van het Klimaatbos-León, een CO2 bindend bos dat met hulp van de Gemeente Utrecht, Vriendschapsband Utrecht-León en Milieucentrum Utrecht is opgezet in het licht van de mondiale voetafdruk en rechtvaardige verdeling.

Een informatief debat in twee ronden met twee inleidingen:
  • Presentatie en inleiding - stand van zaken klimaatbos León: doel, inzet, organisatie en de aanstaande CO2 certificering.
  • Politieke ronde met vier raadsleden over de inzet van Utrecht en de rol van de gemeente t.o.v. Klimaat- en CO2 problematiek, ontbossing en de betrokkenheid van Utrecht en de Utrechters.
  • Presentatie en inleiding - Footprintchallenge, wat is je mondiale voetafdruk en hoe groot is de CO2 voetafdruk van een Utrechter naast die van een Leónees.
  • Maatschappelijke- en burgerronde met vertegenwoordigers van: Utrechtse Energie Ambassadeurs, Energie U, het Klimaatbos en/of León en over de Utrechter en Leónees en zijn CO2 voetafdruk, de wereldwijd ongelijke verdeling van welvaart en energieconsumptie.
  •  
Gespreksleider is journaliste Elisabeth van den Hoogen

We hebben het over: De grootte van onze mondiale voetafdruk CO2-compensatie of reductie? - Waarom is er wel een Klimaatbos-León en geen Klimaatbos-Utrecht? - Wat kunnen wij in Utrecht doen en wat zouden we wereldwijd moeten doen? Moeten wij naast verminderen van ons energiegebruik en CO2-uitstoot ook ontwikkelingslanden ondersteunen bij hun klimaatdoelstellingen? - Hebben wij een medeverantwoordelijkheid voor klimaatveranderingen ver weg b.v. in León of moet iedereen zorgen voor zijn eigen klimaat? - Wat doet Utrecht en de Utrechter aan CO2 reductie, is het genoeg?
Voor meer informatie:http://www.klimaatbos-leon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten