21 september 2012

9 oktober Sportclinics Project Meiden die willen bewegen

Geachte heer,mevrouw,
Op 9 oktober organiseert De Rading in het kader van de Week van de Mensenrechten een bijzondere activiteit, namelijk een tennisclinic en een clinic  Muay Thai. Misschien een verassende keuze, maar zeker geen toeval….
Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Helaas is dit niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid. De Rading biedt jeugdzorg binnen de provincie Utrecht en heeft verschillende hulpprogramma’s speciaal voor meiden. Al onze meisjes binnen de meidenhulpverlening hebben moeite met weerbaarheid en het herkennen van lichaamssignalen. Veiligheid begint in het lichaam, hier ontstaan de signalen waaraan betekenis kan worden gegeven in interactie met de omgeving. Door het niet in contact staan met deze signalen of ze verkeerd interpreteren komen veel meisjes in risicovolle situaties terecht. Vanuit deze invalshoek vinden we dat alle meisjes tools en handvatten aangereikt moeten krijgen in de vorm van een weerbaarheidtraining om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar ook om zich letterlijk uit een lastige situatie te kunnen ‘worstelen’.

Project ‘Meiden die willen bewegen’
Voor onze doelgroep relationeel- en seksueel getraumatiseerde meisjes tussen 13-24 jaar zijn wij een project ‘Meiden die willen bewegen’ gestart, waarbij we sport en beweging meer willen integreren in de hulpverlening. Hoe we dit doen, willen we graag laten zien door twee trajecten aan te bieden. Een tennisclinic en een clinic  Muay Thai voor meiden.

Voor wie?
Het eerste uur, tijdens de clinics  kunnen politici, beleidsmakers, hulpverleners, sportverenigingen en de doelgroep meisjes met elkaar ervaren hoe het is om laagdrempelig en op een leuke manier kennis te maken met sporten. Het tweede uur, na de clinics, zal er tijdens een hapje en drankje een toelichting  gegeven worden op het project en is er uitgebreid ruimte voor discussie en uitwisseling van kansen en mogelijkheden voor samenwerking. We hebben ruimte voor ongeveer 50 deelnemers.

Extra informatie en aanmelden
Bijgevoegd treft u de uitnodiging met alle informatie. We horen graag voor 3 oktober of u deze sportieve uitdaging aangaat. U kunt zich aanmelden via communicatie@rading.nl. Vergeet uw sportkleding niet! Voor tennisrackets wordt gezorgd. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Inge Voorhout, Projectleider “Meiden die willen bewegen’’ op telefoonnummer 035-5771245 of i.voorhout@rading.nl.
Wij hopen u 9 oktober van harte te mogen begroeten!
Met vriendelijke groet,
Inge Voorhout
Projectleider “Meiden die willen bewegen’’ bij De Rading

Geen opmerkingen:

Een reactie posten