23 april 2012

Kinderraadsvergadering 25 april 2012

Op woensdag 25 april as. vindt op het stadhuis voor de 16e keer de Utrechtse Kinderraadsvergadering plaats, een vernieuwde versie dit keer. Werd in het verleden nog één plan uitgeroepen tot winnaar, nu worden zoveel mogelijk plannen uitgevoerd met behulp van het speciaal hiervoor opgezette Kinderraadsfonds. Daarnaast vindt de Kinderraad dit jaar twee keer plaats, in plaats van één. Tijdens de Kinderraadsvergadering gaan kinderen van verschillende Utrechtse basisscholen onder leiding van burgemeester Aleid Wolfsen met elkaar in debat over de plannen die zij hebben gemaakt om hun wijk leuker te maken.

De Stedelijke Kinderraad wordt twee keer per jaar georganiseerd. Dit jaar is dat op 25 april en in oktober. Kinderen van groep 7 en 8 van alle Utrechtse basisscholen worden tijdens de Kinderraadsvergadering gevraagd mee te denken over hoe hun vreedzame school en/of wijk (waar kinderen zich ondermeer verantwoordelijk voelen voor hun gemeenschap en leren om op democratische wijzen besluiten te nemen) eruit ziet. Tijdens een expositie op het stadhuis laten zij aan de stad en het gemeentebestuur zien wat zij vinden en willen bijdragen. De expositie is te zien van donderdag 19 april tot woensdag 2 mei en is voor iedereen toegankelijk.
Op 25 april gaan de kinderen dan, onder leiding van burgemeester Aleid Wolfsen, in de raadszaal van het Stadhuis met elkaar over de plannen in debat. Er worden drie oorkondes uitgereikt voor de plannen die er het meest uitsprongen. Kinderen stemmen na het debat wie de oorkondes hebben verdiend.

Kijk voor meer informatie over d ekinderraadsvergadering op :http://www.utrecht.nl/kinderraadsvergadering
Voor meer informatie over de vreedzame wijk en school kunt u kijken op:
www.vreedzaam.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten