07 oktober 2011

project Jongeren Rappen over Persoonlijke Vrijheid


Organisatie: Burgerrechtenvereniging Vrijbit in samenwerking met de rappers Typhoon , Meester T en Burgerrechtenvereniging Vrijbit.

Contact: bestuur@vrijbit.nl

Opzet: Dinsdag 11 oktober wordt er aan leerlingen van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) tussen 9:30- 15:00 uur een workshop gegeven door ervaren rappers over het thema persoonlijke vrijheid.

Doel: Bewustzijn vergroten onder jongeren dat hun fundamentele rechten op bescherming van de persoonlijke vrijheid en lichamelijke integriteit grootschalig worden geschonden. En handvaten geven daarover na te denken en er actie tegen te ondernemen.

Methodiek: De opzet is jongeren eerst informatie te geven over op welke wijze hun persoonlijke vrijheid wordt bedreigd door de ongebreidelde registratie en controlemogelijkheden van hun doen en laten. Daarna krijgen zij van 2 rappers, die ervaring hebben met het geven van workshops, les om hun ideeën hierover om te zetten in muziek.

Verslaglegging: De sessies worden gefilmd en verwerkt tot een compilatie waarvan het de bedoeling is daarmee naar buiten te treden.
Locatie: Oefenstudiocomplex dB'S Oefenstudios‎, CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht
Parallel actie: Op11 oktober wordt tijdens de teamleiders vergadering van het stedelijk jongerenwerkJoU een initiatief-plan gelanceerd om samen met Vrijbit een structureel samenwerkingsverband op te zetten over het thema ‘ Persoonlijke Vrijheid en lichamelijke integriteit’. Ook diverse scholen worden daarvoor benaderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten