12 oktober 2011

Jong, Recht op Vrijetijdsactiviteiten en Gezondheid

In heel Europa wordt deze week de Week van de Mensenrechten gevierd. Ook de stad Utrecht en de wijk Overvecht doen mee. In de Week van de Mensenrechten gaan we ontdekken hoe jongeren in Utrecht met verschillende achtergronden het Recht op Vrijetijdsactiviteiten beleven.

We ontmoeten Sonia uit Nigeria en Therese uit Congo. Zij zijn nog maar kort in Nederland en voor hen is, in tegenstelling tot veel Nederlandse jongeren, het uitoefenen van vrijetijdsactiviteiten niet iets vanzelfsprekends. Ze gaan vandaag een dansles Streetdance en Hip Hop volgen en we gaan ontdekken wat ze ervan vinden.



Deze video is onderdeel van een documentaireserie op RTV Utrecht. De filmpjes zijn een initiatief van Pharos. Drie asielzoekersjongeren worden door Internationale Schakelklassen Utrecht en Pharos gekoppeld aan drie Utrechtse jongeren. In koppels ontdekken zij hoe zij hun vrije tijd het liefst invullen. Hun belevenissen worden vastgelegd op film en door RTV Utrecht uitgezonden tijdens de Week van de Mensenrechten. Aan dit filmpje worden er deze week nog twee toegevoegd, namelijk op 12 en 14 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten