10 juni 2011

Midzomernacht Festival in Utrecht 10 jaar


http://gay.blog.nl/kunst-cultuur/2009/06/13/midzomergracht-festival-utrecht


Vrijdag 19 tot en met zondag 28 juni 2009 vindt in Utrecht het jaarlijkse MidZomerGracht Festival plaats: ‘het heterogeenste homoculturele festival van Nederland (editie 2011: klik hier). Het festival is ‘een podium voor Utrechtse homo-organisaties en wil tolerantie vergroten door culturele aspecten voor een groot publiek toegankelijk te maken’, aldus de website. Op het programma staan exposities, theater, films, historische stadswandelingen, boetseren, maar ook sport, debat, ontmoeting en uitwisseling. En niet te vergeten feesten. Zo verzorgt PANN het grootste slotfeest ooit van het festival, vanwege haar veertigjarig bestaan: het GIGA PANN feest op zaterdag 27 juni, maar daarover later meer in een ander artikel. Een greep uit het festivalprogramma:

Nat Utrecht organiseert open zwemtrainingen op zondag 21 en 28 juni in zwembad De Kwakel. Zondagmiddag 21 juni is er in Cumulus aan de Oudegracht 227 voor het eerst een zomerfeest voor jongeren: ‘Summer is here’. Op 23, 24, 25 en 28 juni kunnen uni-paren en singles stijldansen in Trianon, Oudegracht 252. In de statige Domkerk staat dinsdagavond een stichtelijke lezing gepland: ‘Zondig, ziek of zalig’. Diezelfde avond houdt Stichting de Kringen, die (meestal ergens thuis) gespreksavondjes organiseert, een ‘Stuif és in’ in de U-bar, Oudegracht 64 a/d Werf. Transgenders vertellen deze avond hun verhaal in het Werftheater, Oudegracht a/d Werf 58. Woensdagavond komt de literaire avond ‘Uit de boekenkast’ terug van weggeweest: in de Geertekerk.

Het 40-jarige PANN nodigt iedereen, die ooit vrijwilliger was, uit voor een reünie op donderdag 25 juni in EKKO aan de Bemuurde Weerd WZ 3 van 19 tot 22 uur. Daarna is er tot 04 uur PANN Classic met hits uit de jaren ’80 en ’90. Net als voorgaande jaren organiseert de homobar Bodytalk op vrijdag hét buitenfeest van het festival op de Oudegracht: het MidZomerGracht spektakel, met onder andere Marleen, de salsaband Abanicos, Imca Marina en DJ Immergeil. De Veteranendag in Den Haag op 27 juni verdringt Roze Zaterdag naar de zaterdag ervoor. Die dag vindt altijd de laatste zaterdag van juni plaats, maar nu op 20 juni. Dát had weer consequenties voor het MidZomerGracht Festival, dat dan zou samenvallen met de Haagse Roze Week. Twee Roze feestweken tegelijkertijd zouden elkaar bijten: daarom verhuist het Midzomergracht Festival eenmalig naar de vierde week van juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten