25 oktober 2010

Eutopia: Filip Berte primeur bij Centrum Beeldende Kunst Utrecht



Van 9 t/m 28 november is bij Centrum Beeldende Kunst Utrecht een primeur te zien. Kunstenaar en architect Filip Berte toont voor het eerst in Utrecht een deel van zijn omvangrijke kunstproject Eutopia, dat gedurende een aantal jaren wordt ontwikkeld en wat resulteert in de bouw van het Huis van Eutopia in 2013, het jaar waarin 300 jaar Vrede van Utrecht wordt gevierd. Dit project heeft Europa als werkterrein. Verschillende kamers van het huis vormen een architecturaal ‘Gesammtkunstwerk’ waarin het onderzoek van Berte naar het geografische, politieke, historische en culturele Europa vorm krijgt. De kelder van het huis, waar Berte een deel van zal tonen, belichaamt de thematiek van het ‘collectief geheugen’ van Europa.

De expositie Eutopia, Mobile Office/ Utrecht I : The Collective Memory Mass Grave is van 9 tot 28 november te zien. Berte, die in deze periode tevens aan het werk is bij CBKU, neemt bezoekers en groepjes mee door delen die de kelder van het huis representeren. Een reis door het collectieve onderbewuste van Europa met iconische beelden o.m via diorama’s en tekeningen die gruwelijk en prachtig zijn.

U kunt meer informatie hier vinden. U kunt reserveren door een mail te sturen aan: info@cbk-utrecht.nl ovv Eutopia, de datum en het aantal personen. Entree: € 5,- (studenten € 3,-) Diner vooraf: 18.00 uur. Kosten € 15,- p.p. Als je mee wilt eten vermeld dit dan bij de reservering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten