13 juni 2010

Kinderraadsvergadering wint Leon van Gelderprijs

Het project kinderraadsvergadering is dit jaar de winnaar van de Leon van Gelderprijs. Deze prijs gaat naar de instelling die het beste vernieuwende onderwijsproject heeft bedacht en wordt iedere drie jaar op het congres van de Algemene Onderwijsbond (AOb) uitgereikt. Wethouder Jeugd en Onderwijs, Rinda den Besten, en de medewerkers van MOB Vormgeving en Educatie, organisator van de kinderraadsvergadering, namen tijdens het congres op zaterdag 21 november de prijs in ontvangst.


Het succes van de kinderraadsvergadering is een verdienste van een intensieve samenwerking tussen vele partijen, waaronder basisscholen, de gemeente Utrecht, de kinderwerkers en MOB Vormgeving en Educuatie. Er waren veel mooie woorden over het project en de AOb wil gaan bekijken of deze formule ook elders in het land van de grond getild kan worden.


Leon van Gelder (1913-1981) was een hoogleraar onderwijskunde in Groningen en wordt gezien als een van de grondleggers van de onderwijskunde. Tussen 1964 en 1980 was Van Gelder hoogleraar onderwijskunde aan de Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen.